Het nieuwe jaar is begonnen! We laten 2020 opgelucht achter en kijken met frisse moed naar 2021. Wat zou het nieuwe jaar voor ons in het verschiet hebben? De meeste mensen beginnen het jaar daarom met goede voornemens. Meer sporten, minder snoepen en stoppen met roken zijn bekende varianten. Ook op het werk kun je goede voornemens maken. We geven je vijf voorbeelden om inspiratie mee op te doen voor jou en je personeel.

1. Meer verbinding

Verbinding is een belangrijk onderdeel van samenwerken. Met een goede teamspirit wordt het veel makkelijker om de doelen van je organisatie te behalen. Organiseer bijvoorbeeld eens een teamactiviteit waarbij collega’s elkaar op een andere manier leren kennen.

2. Werk aan vitaliteit

Ondanks dat jouw medewerkers in de gezondheidszorg werken is het toch belangrijk om oog te houden voor de eigen gezondheid. Je kunt dit bijvoorbeeld stimuleren door ze te helpen met sporten, te zorgen voor voldoende ontspanning tussen het werk door en door gezond eten en drinken te supporten. Meer tips over een gezond leven lees je in deze blog.

3. Persoonlijke groei

Persoonlijke groei en ambitie is voor iedereen belangrijk, ook voor jouw personeelsleden. Zorg er daarom in 2021 voor dat je genoeg aandacht hebt voor de ambities van jouw personeel. Maak voldoende tijd voor persoonlijke gesprekken, hiermee leer je jouw personeel nog beter kennen. Misschien zijn er wel talenten die nog niet benut worden binnen het team. Of misschien wil een van jouw medewerkers zich wel laten bijscholen om een open vacature op te vullen. Als je het niet bespreekt, dan weet je dit soort zaken niet.

4. Heb vertrouwen

Een valkuil van veel managers is dat zij alles graag onder controle willen houden. Eigenlijk is dat heel gek, waarom neem je gekwalificeerd personeel aan om vervolgens niet op hun beslissingen te vertrouwen? Oefen daarom dit jaar om meer vertrouwen te hebben in je medewerkers. Jouw vertrouwen geeft hen zelfvertrouwen, waardoor ze meer uit zichzelf kunnen halen. En dat is goed voor de medewerker zelf, voor jou én uiteindelijk voor de cliënt. Win, win, win dus!

5. Opleiden

Zeg eens eerlijk, wanneer heb jij voor het laatst een training of scholing gevolgd? Als verzorgende of verpleegkundige ben je verplicht om jaarlijks voldoende punten te behalen om bevoegd en bekwaam te blijven voor verpleegtechnische handelingen. Voor zorgmanager bestaan deze verplichte scholingen niet. Toch is het ook voor jou belangrijk om je te blijven ontwikkelen. De wereld om ons heen verandert snel, met interessante scholingen en trainingen zorg je ervoor dat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen binnen jouw vakgebied.