De langdurige gevolgen van de coronacrisis worden steeds meer duidelijk. In de eerste plaats zijn er de honderden dodelijke slachtoffers van het virus. Nu het virus langer aanhoudt merken ook steeds meer bedrijven de gevolgen. Horecagelegenheden kunnen hun werk niet als ‘normaal’ doen, reisorganisaties zagen hun omzet kelderen en ook bedrijven die veel exporteren merken een omzetdaling. In de zorg is het echter drukker dan ooit. Ook is er steeds meer waardering merkbaar voor de zorg. Het verbaast ons dan ook niet dat steeds meer mensen geïnteresseerd zijn in omscholen naar een baan in de zorg. Ken of ben jij iemand die een carrièreswitch naar de zorg overweegt? Lees dan vooral verder!

Wat past bij je?

Leuk! Je bent geïnteresseerd in een baan in de zorg. Maar wát is het precies dat je leuk lijkt aan de zorg? Er zijn namelijk eindeloos veel verschillende soorten banen. Trekt de hectiek van werken op de Spoedeisende Hulp je aan, of wil je werken als begeleider van gehandicapte kinderen? Er is van alles mogelijk. Op ontdekdezorg.nl vind je verhalen van honderden mensen in de zorg. Super interessant om te lezen als je een baan in de zorg overweegt.

Omscholen

Als je niet bent opgeleid voor, of ervaring hebt in de zorg is het noodzakelijk om een opleiding te volgen. Dit kan voor veel mensen een drempel zijn om de stap naar de zorg te maken. Je moet weer met je neus in de boeken, terwijl je dat misschien al jaren niet meer gedaan hebt. Daarnaast ben je tijdelijk afhankelijk van een leerlingensalaris in de periode dat je een opleiding volgt. Ook dit is een investering die je zult moeten maken voor je nieuwe carrière. Gelukkig wordt het je wel steeds makkelijker gemaakt om een opleiding te volgen. Veel werkgevers zijn bereid om mee te denken en een deel van de opleiding te betalen als je bij ze komt werken. Daarnaast zijn er subsidies beschikbaar waarmee een deel van de studielasten vergoed kunnen worden.

Investeren in jezelf

Wil je een baan waarbij je iedere dag dankbaarheid ervaart? Het verschil maken voor kwetsbare mensen? En vind je baanzekerheid belangrijk? Kies dan voor omscholen naar de zorg. Een omscholingstraject kan intensief zijn. Maar als zorg je passie is, dan is het een investering die het waard is.

Wil je meer weten over werken in de zorg? Neem dan contact met ons op.