Als je alles zou kunnen doen wat je zou willen, wat zou je dan gaan doen? Zou je een opleiding gaan volgen om de volgende stap te maken in je carrière? Of zou je de stoute schoenen aantrekken en bij een andere organisatie gaan werken? Wat jouw carrièredromen ook zijn, nu is het moment om ze waar te maken. Je kunt je loopbaan misschien niet in een dag veranderen, maar je kunt wel, net zoals Vanessa in bovenstaande video, de eerste stap wagen. Stap uit je comfortzone, durf te falen en leer nieuwe dingen.

Het perfecte moment

Misschien bestaat het perfecte moment niet, maar op dit moment heb je als zorgmedewerker een goede positie. Zorgorganisaties zijn hard op zoek naar personeel. Ze hebben er daarom wel iets voor over om jou als medewerker aan te nemen of te behouden. Als je het leuk zou vinden om je bijvoorbeeld te specialiseren, dan is de kans groot dat een werkgever hier voor open staat.

Het hoeft niet in een keer goed

Het is niet meer dan normaal dat beginnen met een opleiding of een nieuwe baan niet direct perfect gaat. Je bent iets nieuws aan het leren, dat heeft tijd nodig. Wees daarom niet bang om te falen. Het hoeft niet in een keer goed. Loop je tegen een uitdaging aan? Probeer er van te leren. Dit is allemaal ervaring die je meeneemt in de rest van je leven. Het hoeft niet allemaal in een keer goed.

Zoek een mentor

Het kan helpen om iemand te vinden die je kan helpen bij je carrièredromen. Dit kan iemand van HR/personeelszaken zijn binnen de organisatie waar je voor werkt, maar ook een directe collega of een leidinggevende. Zoek iemand die in elk geval meer ervaring heeft dan jij en iemand die je kan prikkelen. Je wilt immers iemand die je kan helpen om een stapje uit je comfortzone te zetten.

Praat met anderen

Positieve inspiratie kan enorm helpen bij het vergroten van je comfortzone. Praat daarom met anderen binnen de zorg. Misschien juist met iemand van een andere functie of afdeling. De meeste mensen vinden het leuk om over hun werk te vertellen, dus voel je niet bezwaard over je vragen. Iedereen heeft een interessant verhaal te vertellen. Laat je inspireren door anderen. Misschien ontdek je jouw volgende carrièrestap wel op deze manier.

Heb je vragen over jouw mogelijkheden binnen de zorg? Voel je vrij om contact met ons op te nemen. Wij adviseren je graag over jouw mogelijkheden binnen de zorg.