Het werk in de gehandicaptenzorg is bijzonder, mooi en dankbaar. Toch bestaan er nog een hoop vooroordelen over het werk in deze sector. Werk je dan alleen maar met cliënten met het syndroom van Down? Heb je veel met agressie te maken? Zijn cliënten wel zelfstandig? In deze blog vertellen we je meer over het werk in de gehandicaptensector.

Ontzettend breed

Iedereen kan te maken krijgen met een handicap, daarom is de doelgroep zo ontzettend breed. Je werkt met mensen van 0 tot 100 jaar en een lichte beperking tot een ernstige meervoudige beperking. Je kunt je specialiseren in jongeren, cliënten met een verstandelijke of lichamelijke beperking, niet aangeboren hersenletsel of cliënten met een stoornis in het autistisch spectrum. Iedere beperking vereist weer een andere aanpak. Dat maakt het werk in de gehandicaptensector zo afwisselend. Er is van alles mogelijk en je kunt de doelgroep kiezen die het best bij jou past.

Verschillende functies

Binnen de gehandicaptenzorg is er van alles mogelijk. Je kunt werken als begeleider, medisch specialist of in een ondersteunende rol. Als je hart hebt voor de doelgroep is er van alles mogelijk. De meest voorkomende rol binnen de sector is die van (persoonlijk) begeleider. Als begeleider ben je het aanspreekpunt voor de cliënt binnen zijn of haar begeleiding. Samen met andere specialisten wordt een persoonlijk plan opgesteld voor de cliënt, hierin staan de wensen en behoeften van de cliënt en wordt beschreven hoe behandelaren hier uitvoering aan kunnen geven. Je kunt werken als begeleider in een woonvorm, als ambulant begeleider bij cliënten thuis of als coördinerend begeleider.

Werken in de gehandicaptenzorg

Om te werken in de gehandicaptenzorg heb je een opleiding nodig. Wil je starten als zij-instromer? Dan kun je een BBL-traject volgen waarbij je 3-4 dagen per week werkt en 1 dag per week een opleiding volgt. Heb je al een opleiding? Dan kun je meteen aan de slag.

Bij Allround Care brengen we zorgorganisaties en zorgprofessionals bij elkaar. We faciliteren in deze samenwerking tussen werkgever en flexwerker. Door onze connecties in de gehandicaptenzorg kunnen we altijd een werkgever in de gehandicaptenzorg vinden die bij jou past. We hebben vacatures voor verschillende functies, van begeleider tot verpleegkundige en alles wat hier tussenin zit.

Ben jij op zoek naar een baan in de gehandicaptensector? Neem dan contact met ons op. Samen gaan we op zoek naar een mooie nieuwe uitdaging binnen deze unieke sector.