Normaal gesproken worden in deze decembermaand overal in het land gezellige kerstfeestjes georganiseerd voor personeel in de zorg. Dit jaar zien de feestdagen er anders uit dan anders. Natuurlijk is dat ontzettend jammer, maar er ontstaan ook veel leuke creatieve ideeën. In deze blog delen we een aantal leuke alternatieve personeelsfeesten. Want het personeel dat de afgelopen maanden zo ontzettend hard heeft gewerkt verdient natuurlijk wel iets leuks met kerst.

Digitale teamborrel

Videobellen met de hele organisatie wordt misschien wat lastig maar een teamborrel kan natuurlijk wel digitaal. Je kunt bijvoorbeeld twee momenten kiezen waarop de borrel plaatsvindt. Op deze manier kan iedereen er een keer bij zijn, de zorg moet immers gewoon doorgaan. Je kunt op de dag voor de borrel een gezellig borrelpakket naar de teamleden sturen, zodat jullie kunnen genieten van dezelfde hapjes en drankjes.

Kerst drive-through

Wil je het groter aanpakken, dan kun je een kerst drive-through organiseren. Medewerkers kunnen hier met hun auto doorheen rijden. Op verschillende punten kunnen zij stoppen om iets te zien of te krijgen. Je kunt bijvoorbeeld zorgen voor een podium met gezellige muziek, een echte kerstman en natuurlijk een kraampje met warme chocolademelk. Deze drive-through kerstmarkt kun je tevens gebruiken om de kerstpakketten uit te reiken. Zo hoeft niemand met het kerstpakket onder de snelbinders naar huis fietsen op de dag voor kerst.

Digitale kerstmarkt

Minder persoonlijk maar wel praktisch is de digitale kerstmarkt. Hier kunnen medewerkers hun eigen kerstpakket samenstellen. Je kunt een vast bedrag afspreken waarmee je medewerkers een cadeau kunnen uitzoeken. Hiermee laat je wel je waardering zien, zonder het risico op besmettingsgevaar. Alleen de warme chocolademelk en de glühwein moeten ze er zelf bij serveren.

Wat te doen met tijdelijke medewerkers?

Organisaties gaan op een verschillende manier om met tijdelijke medewerkers en uitzendkrachten. Sommige organisaties geven alleen een kerstgeschenk aan vaste medewerkers, anderen hanteren een minimum aantal maanden dienstverband. Wij adviseren organisaties om alle medewerkers op dezelfde manier te behandelen. Kortom: als je in december werkt, wordt je uitgenodigd voor de feestelijkheden en krijg je een kerstcadeau. Je waardeert immers iedereen die voor je organisatie werkt, deze waardering hoort er dan ook bij. Ook kerst is een onderdeel van je employer branding, een manier waarop je jouw organisatie als werkgever op de kaart zet.